ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γερμανός στο {TS}: Έπαιξε σε ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα και πήρε θέση για το ντέρμπι! «Ρισπέκτ» σε Σωφρόνη και το πλεονέκτημα

Γερμανός στο {TS}: Έπαιξε σε ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα και πήρε θέση για το ντέρμπι! «Ρισπέκτ» σε Σωφρόνη και το πλεονέκτημα

Η μάχη των μαχών, το σούπερ ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και τον Απόλλωνα που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον πρωταθλητή της φετινής σεζόν (2017-2018) είναι προ των πυλών, με τη Λεμεσιανή ομάδα να πηγαίνει στη Λευκωσία για δύο αποτελέσματα, αφού βρίσκεται στην πρώτη θέση με δύο βαθμούς διαφορά και βολεύεται και με ισοπαλία, με την οποία θα κάνει… άλμα τίτλου, ενώ σε περίπτωση νίκης, θα ξεκινήσουν τα προεόρτια για τη φιέστα.

Στον αντίποδα, η ομάδα της Λευκωσίας θέλει μόνο νίκη για να «πατήσει» κορυφή και να «αγκαλιάσει» τον τίτλο, δύο «στροφές» πριν το τέλος του «μαραθωνίου».

Είναι η τέταρτη φετινή «μονομαχία» ανάμεσα στους δύο συλλόγους, με τον Απόλλωνα να μετράει δύο εκκωφαντικές νίκες με 0-4 στο ΓΣΠ και 4-2 στο Τσίρειο, ενώ ο ΑΠΟΕΛ είχε κερδίσει στη Λεμεσό με 1-2.

Ενόψει της Κυριακάτικης «κονταρομαχίας», η ιστοσελίδα μας ThemaSports, επικοινώνησε με έναν παλαίμαχο ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε και στις δύο ομάδες, τον Χρήστο Γερμανό, με τον οποίο είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα!

Διαβάστε πιο κάτω, τη συνέντευξη που παραχώρησε στο ThemaSports, ο παλαίμαχος διεθνής άσος και νυν βοηθός προπονητής της Καρμιώτισσας…

– Τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, ο ΑΠΟΕΛ και ο Απόλλωνας θα «διασταυρώσουν τα ξίφη τους» σε ένα ματς που χαρακτηρίζεται ως τελικός, με τον ΑΠΟΕΛ να θέλει μόνο νίκη και τον Απόλλωνα να παίζει για δύο αποτελέσματα…

«Αν πάρουμε καθαρά την πορεία που είχαν τη φετινή χρονιά οι δύο ομάδες, δίκαια αξιολογείται ότι είναι οι δύο καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και δίκαια θα παλέψουν για τον τίτλο του πρωταθλητή. Προσωπική μου άποψη, είναι ότι ο Απόλλωνας έδειξε σε αυτόν τον μαραθώνιο ότι ήταν πιο σταθερός, έπαιξε πολύ ωραίο και ελκυστικό ποδόσφαιρο και για μένα αυτή τη στιγμή ο Απόλλωνας, είναι καλύτερη ομάδα, τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και σε ομαδικό επίπεδο και δεν θα παίξει για την ισοπαλία, αλλά για τη νίκη. Ο ΑΠΟΕΛ όμως έχει το μέταλλο του πρωταθλητή και κανείς ποτέ δεν μπορεί να τον ξεγράψει, πόσο μάλλον σε ντέρμπι που κρίνεται ένας τίτλος».

– Θα έδινες έστω και μικρό προβάδισμα νίκης, σε κάποια από τις δύο ομάδες;

«Ο ΑΠΟΕΛ λόγω έδρας έχει ένα πλεονέκτημα σε αυτό το παιχνίδι, αφού θα έχει τον κόσμο δίπλα του, αλλά και κάποιους παίκτες έμπειρους στη διαχείριση τέτοιων κρίσιμων αγώνων. Από την άλλη όμως, ο Απόλλωνας έχει πετύχει αρκετές νίκες στο ΓΣΠ τα τελευταία χρόνια και έχει δημιουργήσει πολύ καλή παράδοση απέναντι στον ΑΠΟΕΛ. Έχει τρομερή αυτοπεποίθηση πλέον όταν παίζει στο συγκεκριμένο γήπεδο σε σχέση με το παρελθόν και καθαρά ποδοσφαιρικά, πιστεύω ότι έχει πλεονέκτημα όσον αφορά την ικανότητα και την ποιότητα των ποδοσφαιριστών του. Είναι όμως ένα μεγάλο ντέρμπι τίτλου και οι όποιες προβλέψεις είναι παρακινδυνευμένες».

-Που πιστεύεις ότι υπερτερεί και που μειονεκτεί η μία ομάδα έναντι της άλλης;

«Καθαρά ποδοσφαιρικά, ο Απόλλωνας θεωρώ ότι υπερτερεί σε όλες τις γραμμές έναντι του ΑΠΟΕΛ, τόσο μεσοαμυντικά όσο και μεσοεπιθετικά. Είναι καλύτερος δηλαδή και ανασταλτικά και δημιουργικά. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Επίσης, βαρόμετρο για τον Απόλλωνα θα αποτελέσει σίγουρα η απόδοση του Παπουλή, αλλά και του Ρομπέρζ στην άμυνα κατά την προσωπική μου άποψη, ενώ ο ΑΠΟΕΛ στηρίζει πολλά στην παρουσία του Μοράις που έδειξε όλα αυτά τα χρόνια, ότι είναι μία ηγετική μορφή στη μεσαία γραμμή».

– Στον ένα πάγκο ο Μπρούνο Μπαλταζάρ και στον άλλο ο Σωφρόνης Αυγουστή. Τα λένε για τέταρτη φορά φέτος, αλλά τις προηγούμενες τρεις, ο Μπαλταζάρ ήταν προπονητής στην ΑΕΛ. Πως σχολιάζεις τη μάχη των πάγκων, με τα όσα έχεις δει από τους δύο προπονητές φέτος;

«Ο Σωφρόνης Αυγουστή με όλη του την παρουσία καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, έδειξε εξαιρετικό έργο και ουσιαστικά ο Απόλλωνας είναι ομάδα του προπονητή, ομάδα του Σωφρόνη. Βλέπουμε να υπάρχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στον Απόλλωνα, τα οποία τα δίνει αποκλειστικά ο Σωφρόνης και του λέω ένα μεγάλο ρισπέκτ για αυτά που έχει κάνει μέχρι στιγμής. Του εύχομαι καλή επιτυχία την Κυριακή, όπως και στον κύριο Μπαλταζάρ. Είναι μία μάχη στη «σκακιέρα» που θα παίξει τον δικό της ρόλο στην έκβαση του ντέρμπι».

– «Με βάση τη δική σου πολύχρονη εμπειρία ως ποδοσφαιριστής, πως είναι, ή πως πρέπει να είναι η αγωνιστική και ψυχολογική προετοιμασία για έναν ποδοσφαιριστή πριν από ένα καθοριστικό ντέρμπι που κρίνεται ένας τίτλος; Βέβαια, άλλες εποχές τότε άλλες τώρα, αλλά κάποια πράγματα παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο…

«Οπωσδήποτε χρειάζεται μεγάλη συγκέντρωση και μεγάλη ηρεμία και το μυαλό να είναι μόνο στις προπονήσεις και στις οδηγίες των προπονητών τους. Από εκεί και πέρα, ο καθένας όταν θα πάει στο σπίτι του, προετοιμάζεται με το δικό του τρόπο, με τον τρόπο που ο ίδιος μόνο ξέρει να προετοιμάζεται για τέτοιου είδους παιχνίδια».

– Κλείνοντας τη συνέντευξη, τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους οπαδούς των δύο ομάδων; Βλέπουμε δυστυχώς να υπάρχει μεγάλος φανατισμός και στα δύο «στρατόπεδα»…

«Είναι ένας τελικός, κρίνεται ουσιαστικά ένα πρωτάθλημα, αλλά αυτό που πρέπει να ξέρουμε όλοι, είναι ότι στο ποδόσφαιρο υπάρχει πάντα η επομένη μέρα και θα υπάρχει και για τις δύο ομάδες, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο ντέρμπι της Κυριακής. Βλέπουμε ότι ακόμα και στο Τσάμπιονς Λιγκ, την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, παιχνίδια με τεράστια σημασία διεξάγονται μέσα σε αθλητοπρεπή πλαίσια και οι πρωταγωνιστές είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές μέσα στον αγωνιστικό χώρο και αυτό πρέπει να γίνει και την Κυριακή. Πρωταγωνιστές να είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα πρέπει να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να κερδίσει η ομάδα τους και να εκπληρώσουν τους στόχους που έχουν θέσει τη φετινή χρονιά. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο, γιατί δεν ανήκει στο ποδόσφαιρο».

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top